nieuws

Kees Teer wil MVO-offensief hotels Schiphol

Hotel

Kees Teer, general manager van Dorint Hotel Amsterdam Schiphol, wil dat alle bijna twintig hotels op en rond Schiphol gezamenlijk verregaande maatregelen treffen om het milieu te verbeteren. Teer denkt aan een MVO-offensief voor de Schiphol hotels.

Kees Teer wil MVO-offensief hotels Schiphol

Teer werd definitief wakker geschud na het zien van een video op www.thebigask.be over de toekomst van de wereld.

‘Ik had het idee dat we als hotels al veel voor het milieu doen. Dat we MVO serieus nemen. Maar na het zien van de video kwam ik erachter dat we in een microtunnel bezig waren. Het is een gericht schot met een waterpistool. Toen kwam ik tot conclusie dat we het samen moeten doen’, aldus Teer.

The Big Ask

De gm van Dorint Hotel Amsterdam Schiphol en woordvoerder van het ‘overleg Schiphol hotels’, ziet concrete mogelijkheden voor zich. Mogelijkheden die alleen kans van slagen hebben bij een gezamenlijke aanpak.

Teer: ‘Denk aan alles plasticvrij maken. Aan transferbussen en taxi’s op aardgas laten rijden. Of op elektriciteit. Of alle medewerkers van Schiphol gratis een openbaar vervoerkaart geven. En natuurlijk in hotels de film The Big Ask laten zien’.

Teer wil het niet bij een luchtballon laten, maar wil de komende tijd serieus werk maken van het inventariseren van medewerking van collega-hoteliers en lokale overheid. ‘Ik heb het recent besproken met Starwood en Hilton. De komende weken wil ik het verder oppakken. Naast medewerking is het belangrijk om subsidies te kunnen vinden.’

Reageer op dit artikel