nieuws

Ketenhotels presteren veel beter

Hotel

Ketenhotels scoren aanzienlijk beter dan onafhankelijke hotels. Hotels die eigendom zijn van een keten behalen hogere bezettingsgraden en gemiddelde kamerprijzen dan zelfstandige hotels.

Ketenhotels presteren veel beter

Dat blijkt uit het jongste HOSTA rapport. Daarnaast zijn ketenhotels veel winstgevender.

Het gemiddelde bedrijfsresultaat voor ketenhotels ligt op 41 procent. Na afloop van kosten voor het hoofdkantoor – gemiddeld 5,3 procent van de omzet – blijft hier nog 35,7 procent over. Het gemiddelde bedrijfsresultaat van onafhankelijke hotels bedraagt 29,3 procent.

Ook hotels die door middel van een managementcontract of een franchise zijn aangesloten bij een keten doen het relatief beter. Het aantal onafhankelijke hotels in Nederland neemt dan ook af. Was in 1998 nog 26 procent van de hotels ketengebonden. Anno 2007 ligt dat percentage op 32 procent.

Reageer op dit artikel