nieuws

Landal verwarmt nieuw park met aardwarmte

Hotel

Landal GreenParks heeft twee nieuwe parken in Oostenrijk geopend: Landal Brandnertal en Landal Brandnertal Chalet Matin. Het eerste park wordt verwarmd met aardwarmte, een duurzame en milieuvriendelijke warmtebron.

Landal verwarmt nieuw park met aardwarmte

Met behulp van een warmtepomp wordt de warmte, die aanwezig is in de aarde, uit de bodem gehaald. Deze zogeheten grondwaterwarmte wordt ’s winters gebruikt voor het verwarmen van de appartementen. ’s Zomers wordt deze warmte weer terug de grond ingepompt, waardoor de appartementen aangenaam koel blijven. Voor de overige energievoorziening wordt gebruik gemaakt van CO2-neutrale houtsnippers.

Belangrijke markt

Met de opening van deze twee parken komt het aantal van Landal Ski Life parken op 11. Commercieel directeur van Landal, Bas Hoogland, zegt dat de wintervakantie een steeds belangrijker markt voor Landal wordt. ‘Vooral veel jonge gezinnen met kinderen kiezen voor hun eerste kennismaking met de wintersport voor het vertrouwde Landal. We spelen daar op in met veel activiteiten, animatie en met aparte skiclubs voor kids en Nederlands sprekende skileraren.’

Reageer op dit artikel