nieuws

Londen meest favoriet bij zakenreizigers

Hotel

Londen neemt de plaats van Parijs over als eerste zakenreisbestemming in de Benelux. Buiten Europa staat New York op de eerste positie van de Top 10 zakenreisbestemmingen 2009.

Londen meest favoriet bij zakenreizigers

BCD Travel, marktleider in zakenreismanagement, stelde de Top 10 zakenreisbestemmingen 2009 samen. Rekening is gehouden met het totaal aantal reserveringen in het vlieg- en treinverkeer.

Londen staat aan kop, gevolgd door Parijs en Frankfurt. Hekkensluiter is Barcelona. Voor de bestemmingen buiten Europa is New York de nieuwe nummer 1, en komt in de plaats van Dubai die nu op 2 staat. Op plaats 3 staat Singapore, terwijl Johannesburg onderaan de lijst prijkt.

‘De resultaten verrassen ons niet’, verklaart Peter Buis, algemeen directeur van BCD Travel Benelux. ‘Parijs en Londen zijn van oudsher zakencentra, waarmee Belgen en Nederlanders zeer nauwe contacten hebben. Zowel vanwege de culturele verwantschap als omwille van gemeenschappelijke commerciële mogelijkheden. Het uitgebreide aanbod aan vervoermiddelen vergemakkelijkt de toegang tot deze hoofdsteden.

BCD Travel constateerde in 2009 ook een forse groei van de verkoop van e-tickets bij treinreizen. Meer dan 50 procent van de treinreserveringen gebeurt nu al zonder uitgifte van een papieren kaartje.

Reageer op dit artikel