nieuws

Marcel de Leeuw naar Mint Hotel Amsterdam

Hotel

Marcel de Leeuw wordt per 1 maart Executive Chef van het nieuwe Mint Hotel Amsterdam. De SVH Meesterkok komt over van restaurant De Kersentuin in het Bilderberg Garden Hotel Amsterdam.

Marcel de Leeuw naar Mint Hotel Amsterdam

De Leeuw zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. ‘Ik werk nu zes jaar met heel veel plezier bij De Kersentuin waarvan vijf jaar als chef-kok. Maar ik wilde mee. Het kriebelde en ik wilde wat groter denken’.

De 33-jarige De Leeuw wordt bij het nieuwe Mint Hotel Amsterdam verantwoordelijk voor alle f&b in het hotel. ‘Dat betekent niet alleen het restaurant maar ook nadenken over 24 uur per dag roomserive of de culinaire invulling van de skybar’.

Het Mint Hotel Amsterdam is onderdeel van een Britse organisatie. ‘Daarom komen er wat Engelse invloeden in de f&b. Bijvoorbeeld mooie streetfood gerechtjes in de sky lounge’.

De nieuwe baan betekent een behoorlijke verzwaring van de functie voor De Leeuw. ‘Ik geef nu leiding aan veertien man. Dat worden er straks tussen de dertig en 35. Maar dat is wat ik juist zo leuk vind. Management vind ik heel interessant. Als je me acht jaar geleden gevraagd had of ik hotelkok zou willen worden, had ik nee gezegd. Nu vind ik het prachtig om na te denken over al die verschillende systemen en stromen in een groot hotel’.

Bij Restaurant De Kersentuin wordt De Leeuw opgevolgd door Michel van Dijk. Van Dijk was de afgelopen vijf jaar souschef van De Kersentuin. Van Dijks functie als souschef wordt ingevuld door Stephan Beld. Ook hij werkt al twee jaar samen met De Leeuw en Van Dijk.

‘Alle afdelingshoofden waren unaniem van mening dat Michel de opvolger van Marcel de Leeuw moest zijn toen de kwestie afgelopen november aan de orde kwam’, stelt Ed Jongen, general manager van het Bilderberg Garden Hotel. ‘Het team van De Kersentuin is jong, dynamisch en kookt met passie. Frans, eerlijk, biologisch en alles vers en bij voorkeur met lokale producten. Die koers verandert niet’.