nieuws

Masselink: ‘Fitna geen impact op ons hotel

Hotel

De onlusten in Jakarta als gevolg van de film van Geert Wilders heeft geen impact op het Shangri-La Hotel & Residences Jakarta van de Nederlandse general manager Coen Masselink. Dat laat Masselink desgevraagd weten aan de internetredactie van Misset Horeca. Wel is het hotel zwaar beveiligd.

Masselink: ‘Fitna geen impact op ons hotel

De film van Wilders heeft geen impact op ons hotel, meldt Masselink. ‘Wel zijn er veel reacties in het land. Er zijn al meerdere demonstraties geweest, voornamelijk bij de Nederlandse ambassade. Er is geen reden de beveiliging op te voeren want we zijn zwaar beveiligd en er is geen specifieke dreigen tegen ons gebouw of mijn persoon’, aldus Masselink.

Masselink gaat binnenkort de beveiliging van het hotel wel opvoeren. ‘Binnekort is de Olympische delegatie hier met de Olympische vlam. Dat is wel een reden om de beveiliging op te voeren’.

De Nederlandse tophotelier zegt boos te zijn over de film Fitna, omdat Wilders volgens Masselink een eenzijdig beeld schept van moslims. ‘Negentig procent van mijn medewerkers is moslim en ik kan iedereen verzekeren dat de meeste moslims het geweld van de extremisten sterk afkeuren. Het zijn vredelievende mensen.’

De voormalige gm van het Kurhaus in Scheveningen en sinds vorig jaar zomer gm van het Indonesische tophotel hoopt dat de film een staartje krijgt. ‘Ik hoop dat er succesvolle rechtszaken gaan komen tegen Wilders, want dit is niet goed voor het imago van ons land’.

Reageer op dit artikel