nieuws

Mexicaanse hotels komen met schrik vrij

Hotel

De extreem gevaarlijke orkaan Dean heeft tot dusverre geen doden geëist in Mexico, meldde het Cisiscentrum dinsdag vanuit de provincie Quintane Roo. In de populaire vakantiebestemming Cancún bleef het zelfs zeer rustig.

Mexicaanse hotels komen met schrik vrij

Dean raast sinds vorige week door het Caraïbisch gebied en deed onder andere de Dominicaanse Republiek, Haïti en Jamaica aan. Tot dusverre heeft de orkaan aan zeker elf mensen het leven gekost. De meeste hiervan vielen in Haïti.

Op de vroege dinsdagochtend kwam Dean met orkaankracht 5, de zwaarste op de schaal van Saffir & Simpson, aan land bij Chetumal aan de grens met Belize. Het oog van Dean, met een doorsnede van 28 kilometer, bevond zich toen op ongeveer 50 kilometer boven de 150.000 inwoners tellende plaats Chetumal.

Vanaf Chetumal ging de orkaan met een snelheid van ongeveer 32 kilometer per uur in westelijke richting. Dean verloor langzaam aan kracht en zwakte af tot orkaankracht 2. In noordelijke richting reikten de uitwerkingen van Dean tot aan Playa del Carmen, waar enkele bomen vielen.

Deze badplaats ligt ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Cancún. Beide badplaatsen zijn populair bij toeristen. De kustplaatsen waren nog steeds niet helemaal hersteld van de schade die de orkaan Wilma in 2005 veroorzaakte, toen Dean zich aandiende.

Eerdere berichten over Dean

Reageer op dit artikel