nieuws

Minder buitenlandse toeristen met Pasen

Hotel

Ongeveer 800.000 buitenlandse toeristen hebben de paasdagen in Nederland doorgebracht, meldde het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag. Dat zijn er 50.000 minder dan vorig jaar. Het NBTC wijt de daling aan het vroege tijdstip waarop Pasen dit jaar viel en de wisselvallige weersverwachting.

Minder buitenlandse toeristen met Pasen

Het aantal Nederlanders dat met Pasen in eigen land eropuit ging, becijfert het toerismebureau op ongeveer 250.000, net zoveel als vorig jaar.

Zowel het aantal buitenlandse toeristen als het aantal Nederlanders dat in eigen land vertier zocht, is conform de verwachting die het NBTC voor de paasdagen naar buiten bracht. De organisatie schat dat de buitenlandse toeristen voor zo’n 100 miljoen euro aan inkomsten zorgden.

Het merendeel van de buitenlandse toeristen kwam uit Duitsland. In steden als Amsterdam en Den Haag lieten zich ook veel Spanjaarden zien. Een aantal attracties registreerde ook een toename van bezoekers uit Oost-Europa en Keukenhof was positief over het hoge aantal bezoekers uit China en Rusland, aldus het NBTC.

Het bureau meldt verder dat hotels en bungalowparken goed bezet waren, campings beleefden door het weer een magere Pasen. In Amsterdam deden de hotels het iets beter dan vorig jaar.

Nederlanders zochten hun heil vooral ‘binnen’: in musea, winkels en horecagelegenheden.

Reageer op dit artikel