nieuws

Neder-Duitser helpt Sandton met Duitse ambities

Hotel

Sandton Hotels heeft haar eerste hotel in Duitsland geopend. De vanuit Deventer gerunde keten wil gezond groeien in Duitsland en werkt daarbij nauw samen met ‘Nederduitser’ Norbert de Wolf.

Neder-Duitser helpt Sandton met Duitse ambities

Het eerste hotel in Duitsland van Sandton is het Gillenfelder Hof in de Eifel. Het in het dorp Gillenfeld gelegen hotel telt 44 kamers, een restaurant, zwembad, wellnesscentrum met sauna, twee zalen voor meetings, een lounge voor kids en een kegelbaan.

Manager van het hotel is de Nederlander Norbert de Wolf. De Wolf speelt een belangrijke rol bij de ambities van Sandton in Duitsland. Sandton wil namelijk groeien bij onze oosterburen.

Rogier Braakman

‘We hebben ambities in Duitsland. Er loopt een aantal projecten in Duren, Keulen en Trier waar ook een letter of intent getekend is. Of dit ook daadwerkelijk uitmondt in het exploiteren van een hotel, hangt af van een aantal factoren’, aldus Sandton-directeur Rogier Braakman.

Braakman: ‘Van groot belang is de samenwerking met Norbert de Wolf. Hij kent de Duitse markt en cultuur, en speelt een belangrijke rol bij onze plannen in Duitsland. We hebben geen keiharde doelstelling dat we een bepaald aantal zaken binnen een bepaalde periode willen openen. We kijken wat we tegenkomen’.

Sandton Resort Bayerischer Wald

In eerste instantie richt Sandton de blik op gebieden die op zo’n drie uur rijden van Nederland liggen. ‘We kijken nog niet naar Berlijn of de noordkust. Eerst is ons oog gericht op locaties op zo’n drie uur rijden vanuit midden Nederland. Je zit dan in een totaal andere wereld, met rust, ruimte en vertier in overvloed’, aldus Braakman.

Begin vorig jaar meldde Sandton het aantrekken van Resort Bayerischer Wald. Dit zou aanvankelijk het eerste hotel van Sandton moeten worden in Duitsland. Door tal van factoren is er een bouwvertraging opgetreden bij het Sandton Resort Bayerischer Wald.

Reageer op dit artikel