nieuws

Nederlandse hotelier haalt Manneke Pis naar China

Hotel

De Nederlandse hoteldirecteur Henk Meyknecht van het luxe The Langham Hotels in China heeft voor het hotel in Sjanghai Manneke Pis laten overvliegen. Dit alles vanwege de Expo 2010, die binnenkort van start gaat en Sjanghai naar verwachting 70 miljoen bezoekers bezorgd.

Nederlandse hotelier haalt Manneke Pis naar China

Een kopie van het beroemde Brusselse standbeeld is ondergebracht in het vijfsterrenhotel The Langham in Shanghai. Eind deze week wordt het beeld overgebracht naar het Europese paviljoen. Een ander beroemd Europees beeld, de zeemeermin uit Kopenhagen, is vorige week al overgebracht naar het Deense paviljoen.

Op 1 mei start de Expo 2010 in Shanghai. De wereldtentoonstelling duurt tot en met 31 oktober. De Expo 2010 behelst het thema ‘Betere Stad, Beter Leven’. De organisatoren verwachten ruim 70 miljoenen bezoekers, waarvan 10 procent uit het buitenland.

Voor de openingsweek zijn de vier- en vijfsterrenhotels in de Chinese miljoenenstad redelijk volgeboekt. Tal van hoogwaardigheidbekleders komen dan naar Shanghai waaronder demissionair minister-president Jan Peter Balkenende.

The Langham Hotels wordt sinds kort geleid door de Nederlander Henk Meyknecht. Meyknecht werkt al jaren in de Aziatische hotellerie. Daarnaast is hij columnist van Misset Horeca.

Reageer op dit artikel