nieuws

Onderzoek: vakantiebungalows toe aan renovatie

Hotel

Het merendeel van de vakantieverhuurbungalows in ons land is toe aan renovatie en upgrading. De Nederlandse bungalowconsument wil steeds meer faciliteiten, luxe en beleving op de parken.

Onderzoek: vakantiebungalows toe aan renovatie

Dat schrijven NRIT Onderzoek en GfK Panel Services naar aanleiding van een onderzoek naar de bungalowmarkt. Daaruit wordt de hoofdconclusie getrokken dat de verhuurbungalowsector groeiende is, maar dat vernieuwing en grote investeringen noodzakelijk zijn om in de toekomst succesvol te blijven.

Succesvolle verhuurbungalowparken hebben volgens de onderzoekers in de toekomst grotere en luxere bungalows op grote percelen, meer centrale voorzieningen, diversiteit in bungalows en aandacht voor duurzaamheid, thematisering en beleving.

Volgens de onderzoekers is het merendeel van de vakantieverhuurbungalows in ons land toe aan renovatie en upgrading. Hoog op het prioriteitenlijstje van de Nederlandse bungalowconsument staan een magnetron, vaatwasser, open haard, wasmachine, filmkanaal, internetaansluiting, bubbelbad en sauna.

Volgens branchevereniging RECRON heeft de Nederlandse verhuurbungalowsector zich de afgelopen jaren te eenzijdig ontwikkeld.

Nederland telde in 2008 ongeveer 450 verhuurbungalowparken met in totaal bijna 35.000 huisjes. In 2007 bezochten zes miljoen mensen een bungalowpark in ons land. In het totaal goed voor 29,3 miljoen overnachtingen. Het aantal gasten steeg in de periode van 1998 tot 2007 met zo’n 25 procent.