nieuws

Ontvoerde gm van Novotel al maand zoek

Hotel

De general manager van het Novotel in Abidjan in Ivoorkust, Stéphane Frantz Di Rippel, is al bijna een maand zoek nadat hij met drie anderen werd ontvoerd. Sinds de ontvoering van de hotelmanager op 4 april is niets meer van hem vernomen.

Ontvoerde gm van Novotel al maand zoek

In het Afrikaanse land is al geruime tijd sprake van interne onrust. Aanleiding voor het conflict is de uitslag van de presidentsverkiezingen van november 2010. Zowel de zittende president als zijn rivaal eisten de overwinning op.

Of de ontvoering wat te maken heeft met de interne problemen in het Afrikaanse land, is niet geheel duidelijk. De familie van de ontvoerde hotelmanager roept de internationale pers op om zoveel mogelijk aandacht te besteden aan de zaak.

Het Novotel in Abidjan is gevestigd aan de Rue du Commerce in het centrum van de bijna 3 miljoen inwoners tellende hoofdstad. Het viersterrenhotel telt 201 kamers, 20 appartementen en tal van andere faciliteiten.