nieuws

Openbaar vervoer Curaçao drama horeca

Hotel

Een paar uur in de bus zitten om op je werk te komen. En dat op een eiland. Het is beroerd gesteld met het openbaar vervoer op Curaçao, ervaren dagelijks de medewerkers van de hotels en resorts. Hoteliers eisen een plan van aanpak, meldt Amigoe.com, de website van de grootste Nederlandstalige dagblad op Curaçao.

Openbaar vervoer Curaçao drama horeca

Vaak laat

Horecapersoneel werkt vaak laat, soms tot ver na middernacht, en niet iedereen heeft een eigen auto. Bij gebrek aan openbaar vervoer in de nachtelijke uurtjes regelen sommige hotels eigen vervoer voor hun medewerkers, maar dit is verre van ideaal.

Uitgewaaierd

Hotels en restaurants zijn niet meer zoals vroegr geconcentreerd in het centrum van Willemstad, maar zijn veel meer uitgewaaierd naar de buitenwijken waar bussen niet altijd komen. Er zijn wel nieuwe routes bijgekomen en er rijden nieuwe bussen, maar die maatregelen zijn niet voldoende. Chata-voorman Werdekker: ‘De tijden zijn veranderd. Het openbaar vervoer moet meeveranderen. Het systeem is aan volledige herziening toe’.

Reageer op dit artikel