nieuws

Openingsfeest hotel kost € 20 miljoen

Hotel

Aan de feestelijkheden rondom de opening van het exclusieve Atlantis Hotel op het Palm Jumeirah Island voor de kust van Dubai, op 20 november, hangt een prijskaartje van een slordige 20 miljoen euro. Maar daarvoor krijgen het hotel en haar gasten dan ook wat.

Openingsfeest hotel kost € 20 miljoen

Zo zal het openingsfeest onder andere worden opgeluisterd door een optreden van zangeres Kylie Minogue, die voor een uurtje zingen 2,5 miljoen vangt. Volgens de Britse krant Daily Mail is dit het duurste optreden van een uurtje ooit.

Ook gaat 3,5 miljoen op aan vuurwerk, dat wordt verzorgd door hetzelfde team dat het vuurwerk tijdens de opening van de Olympische Spelen in Peking produceerde. Zij belooft een duurdere, grotere en complexere vertoning dan die van begin augustus.

Sterrenchefs Giorgio Locatelli en Nobu Matsuhisa staan in voor de catering van het geheel, waaraan twee miljoen euro wordt gespendeerd. De twee topchefs hebben ook beiden een restaurant in het megahotel met ruim 1550 kamers, dat 17 eetgelegenheden telt.

De ruim 2000 gasten worden op 20 november van overal ter wereld ingevlogen. Onder hen politici, acteurs, muzikanten en royalties.

Een Britse familie heeft zich als eerste klant gemeld en besteedt 50.000 euro voor een verblijf van drie nachten, meldt Express.be. Ze krijgen daarvoor 3 kamers, 4 personeelsleden en een eetzaal waar 18 mensen in passen tot hun beschikking. In dat tarief zitten wel enkel de overnachtingen, het personeel en het ontbijt inbegrepen. De rest moet worden bijbetaald.

Reageer op dit artikel