nieuws

Pakistan voorkomt aanslag op hotel

Hotel

De Pakistaanse politie claimt een aanslag te hebben voorkomen op een vijfsterrenhotel in de oostelijke miljoenenstad Lahore. Agenten hebben zes verdachten opgepakt, onder wie een 15-jarige jongen die zichzelf wilde opblazen.

Pakistan voorkomt aanslag op hotel

Dat maakte een hooggeplaatste politiefunctionaris maandag bekend tijdens een persconferentie. Daar werden ook de zes verdachten getoond, die zwarte maskers droegen om hun identiteit te verbergen. De persconferentie werd beëindigd toen een tv-verslaggever een van de maskers wegtrok en het gelaat van een verdachte te zien was.

Doel van de aanslag zou het Pearl Continental Hotel zijn geweest, waar ook enkele Amerikanen verblijven. Vijf terroristen zouden handgranaten laten ontploffen en nummer zes zou zichzelf opblazen. Ze zouden zijn getraind in het noordwestelijke Khyberdistrict bij de grens met Afghanistan. De politie kwam hen op het spoor via een tip.

De politie hield vorige week een auto aan, waarin vier van de zes verdachten zaten. De politie vond handgranaten, ontstekers en een zelfmoordvest met nog eens 26 granaten. Ook ontdekte de politie 4 kilo hasj.

Reageer op dit artikel