nieuws

Pensioenproblemen boeren door Hof van Saksen

Hotel

Een grote groep boeren dreigt hun pensioen te verliezen vanwege problemen bij beleggingsfonds Phanos. Phanos is eigenaar van Hof van Saksen en lijdt volgens De Telegraaf al geruime tijd verlies.

Pensioenproblemen boeren door Hof van Saksen

Honderden boeren legden met andere beleggers samen 51 miljoen euro in bij Phanos. Phanos bouwde er voor een groot deel Hof van Saksen mee. Volgens De Telegraaf verkeert het beleggingsfonds in problemen en zou nog maar 8 miljoen euro van de aanvankelijke 51 miljoen over zijn.

De boeren zijn boos omdat ze mede op advies van hun belangenvereniging LTO spaargeld hebben gestoken in Phanos. Directeur Hans Ensing van Phanos heeft laten weten dat er aan een herstructurering van de schuldpositie van het fonds wordt gewerkt.

Eerder dit jaar leek Hof van Saksen te worden overgenomen door Roompot. Deze overname lijkt definitief van de baan.

Reageer op dit artikel