nieuws

Run op Weekendjes weg na WK

Hotel

Bij Weekendjeweg.nl, onderdeel van Bookit, is de uitschakeling van Oranje bij het WK goed merkbaar. Met de zomervakantie voor de deur heeft de consument ineens grote haast met het boeken van een vakantie.

Run op Weekendjes weg na WK

Opvallend is dat de zomervakantie – veel meer dan voorheen – dicht bij huis wordt doorgebracht. Verder valt op dat men liever meerdere korte vakanties boekt dan één lange vakantie en is er veel interesse in kleinschalige hotels.

Marianne Baars, algemeen directeur van Bookit, spreekt van een wareboekingsgolf: ‘De vraag naar een korte vakantie is aanzienlijk toegenomen. Ook is er een enorme stijging in het aantal bezoekers op onze sites. Daarbij boeken de speciaal ingekochte zomerspecials, zoals kids free en NH Air Miles zomeractie, het beste.’ Ook de nieuwste website Hotelletje.nl, met een groeiend aanbod kleine, knusse hotels, is populair.

Weekendjeweg.nl is met 550.000 reserveringen in 2005 marktleider op het gebied van korte vakanties. Samen met Bungalows.nl, Nachtjeweg.nl en Hotelletje.nl, is Weekendjeweg.nl onderdeel van Bookit. Sinds 1992 is Bookit gespecialiseerd in het verzorgen van reserveringen voor hotels en bungalowparken.

Reageer op dit artikel