nieuws

Scotland Yard valt hotel binnen

Hotel

In Engeland is een grote rel ontstaan rond restaurant The Curve van het Marriott Hotel in Canary Wharf. In het hotel verbleef de Britse voetbalclub Tottenham Hotspur daags voor een uiterst belangrijk duel. Het duel ging verloren en Scotland Yard viel het hotel binnen.

Scotland Yard valt hotel binnen

Oorzaak van de commotie is een voedselvergiftiging bij de spelers van Tottenham Hotspur. Nagenoeg het hele elftal werd ziek na het eten van lasagne in het restaurant van het hotel. De volgende dag verspeelde Tottenham een plaats in de lucratieve Champions League door een 2-1 nederlaag. Hierdoor loopt de voetbalclub zo’n tien miljoen pond aan inkomsten mis.

Na het voorval viel Scotland Yard op het hotel binnen. De verdachte lasagne werd uit de vuilnisbakken gevist en voor onderzoek meegenomen. Hotelpersoneel en gasten werden ondervraagd. Op internet doen de wildste samenzweringstheorieën de ronde over mogelijke betrokkenheid van supporters van concurrent Arsenal.

Hoteldirecteur Paul Downing ontkent dat fans van Arsenal toegang hebben gehad tot de keuken van het restaurant. Door de nederlaag van Tottenham is Arsenal verzekerd van deelname aan de Champions League. De clubleiding van Tottenham overweegt een claim van tien miljoen Britse pond neer te leggen aan het adres van het hotel.