nieuws

Stayokay lost drankprobleem op

Hotel

Budgethotelketen Stayokay stort zich op de markt van bedrijfsevenementen. ‘Lekker drinken en veilig rijden gaan niet samen, ook bij bedrijfsevenementen niet. Blijf gewoon lekker slapen bij ons,’ aldus Niels Hemelaar, manager van de nieuwe poot Stayokay Events.

Stayokay lost drankprobleem op

Uit eigen onderzoek van Stayokay onder 489 opdrachtgevers blijkt dat deelnemers van bedrijfsevenementen vaak met een slok teveel op naar huis gaan. 60% van de respondenten drinkt meer dan het wettelijk toegestane aantal van twee glazen. Ondanks dat treft de werkgever bij 73% van de bedrijfsevenementen geen maatregelen om het drankgebruik te beperken. Hemelaar: ‘In België is de werkgever bij wet verplicht om maatregelen te treffen, in Nederland niet.’

Bij 63% is er na afloop van een evenement ook geen vervoer of overnachting geregeld. Slechts bij eenderde van de evenementen regelt een werkgever een touringcar, taxi of overnachting. Met 30 budgetlocaties in Nederland biedt Stayokay Events een verantwoord en gezellig alternatief voor de late rit huiswaarts, meent Hemelaar. ‘Wij leveren de BOB, het Bewust Onbezorgd Bedrijfsevenement.’