nieuws

Stijging internationale non-corporate congressen

Hotel

Nederland is nummer vier van de wereld op het gebied van het houden van congressen vanaf driehonderd personen. Ons land stijgt op de wereldranglijst van internationale non-corporate congressen drie plaatsen. Eerder dit jaar daalde Nederland op de ranglijst van ‘roulerende congressen’.

Stijging internationale non-corporate congressen

Uit de jongste ranglijst van de Union of International Associations blijkt dat het aantal internationale non-corporate, associatie- en governmental, congressen vanaf driehonderd personen, is gestegen van 341 naar 391 in 2006. Het gaat hierbij om congressen van van onder meer tandartsverenigingen, overheden en universiteiten.

Daarmee stijgt Nederland van plaats zeven naar vier. Ons land is onder meer Groot-Brittannië voorbij en moet alleen de VS, Frankrijk en Duitsland voor zich dulden. Achter Nederland staat Oostenrijk, Spanje en Groot-Brittannië.

Compactheid

Nederland dankt de stijging van 14,7 procent ten opzichte van 2005 aan ‘de compactheid van het land met een sterk centrum (Amsterdam/Randstad) en sterke satelliet-locaties’, zo laat Renée Cohen, Director of Destination Sales van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) weten.

Op een andere ranglijst eerder dit jaar, die van internationale congresdestinaties, daalde ons land van plaats zes naar tien. Het gaat hierbij om het jaarlijkse overzicht van de International Congress and Convention Association (ICCA).

Rouleren

Het gaat hierbij om congressen vanaf vijftig personen die in Europa moeten rouleren met minimaal drie landen, en internationaal moeten rouleren over drie continenten. Gedacht wordt aan het World Conference of Information Technology (WCIT), World Conference on Lung Cancer (IASLC) en International Congress on Shopping Malls (ICSC).

Reageer op dit artikel