nieuws

Texelse hotels profiteren van Zomerhitte

Hotel

De Texelse horeca probeert een graantje mee te pikken van de media-aandacht rondom de nieuwe Nederlandse film Zomerhitte. Hotel de Zwaluw in De Koog heeft zelfs een speciale actie bedacht.

Texelse hotels profiteren van Zomerhitte

Fred Bakker van Hotel de Zwaluw is enthousiast over de nieuwe Nederlandse film, waarin het verhaal zich afspeelt op Texel. Zomerhitte is de debuutfilm van regisseuse Monique van de Ven en een verfilming van het gelijknamige boek van Jan Wolkers, die een groot deel van zijn leven doorbracht op Texel.

Bakker heeft in samenwerking met Movie Unlimited uit Hoogeveen en bioscoopexploitanten ‘aan de vaste wal’ geregeld dat er in diverse bioscopen een commercial over Texel wordt gedraaid.

Hoofdrollen

Deze commercial wordt tijdens de pauze getoond in bioscopen in Kampen, Zevenaar en Winschoten. Ook worden er flyers verdeeld onder bioscoopbezoekers. De 25.000ste bezoeker van Texel krijgt een speciale prijs. De prijs wordt in mei uitgereikt.

Zomerhitte heeft in negen dagen tijd al meer dan honderdduizend bezoekers getrokken. Zomerhitte, met hoofdrollen voor Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra, zorgde voor het beste openingsweekeinde van een Nederlandse boekverfilming in de afgelopen dertig jaar.

Reageer op dit artikel