nieuws

‘Veel illegale prostitutie in hotels

Hotel

De Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven (VER) zegt dat in alle grote hotelketens in Nederland illegale prostitutie voorkomt. De branchevereniging noemt zelfs namen van hotels waar minstens één keer illegale prostitutie heeft plaatsgevonden.

‘Veel illegale prostitutie in hotels

Directeur André van Dorst van de VER zegt in Trouw dat bij Van der Valk, Ibis, Campanile, Mercure, Bastion, Best Western, Hampshire en Golden Tulip illegale prostitutie is aangetroffen. De hotels ontkennen.

Volgens Van Dorst is het mogelijk dat hoteldirecteuren hiervan niets weten, maar dat het lagere personeel weldegelijk op de hoogte is van deze praktijken. Het zou veelal gaat om buitenlandse vrouwen uit Bulgarije en Roemenië die hun diensten aanbieden.

De VER zegt al lange tijd meldingen binnen te krijgen van prostitutie-praktijken vanuit hotels. De branchevereniging schreef met ruggesteun van MKB Nederland in april de hotelbedrijven hierover aan. Trouw meldt dat hotels hebben laten weten op de hoogte te zijn van de brief maar ontkennen dat er in hun zaak illegale prostitutie voorkomt.