Verdachte hotelmoord blijft vastzitten

Verdachte hotelmoord blijft vastzitten

De 32-jarige man die verdacht wordt van moord of doodslag op zijn vriendin in het Amsterdamse Okura hotel, blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam heeft de man voor veertien dagen in bewaring gesteld, maakte het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend.

De 30-jarige vrouw werd zondagmorgen dood aangetroffen in een kamer in het Okura hotel. De verdachte had regulier weekendverlof van zijn detentie. Hij zat een gevangenisstraf uit, maar was geen tbs'er. Volgens het OM is het gebruikelijk dat gedetineerden in een half-open gevangenis op het einde van hun straf dit soort verlof krijgen. De man zou in oktober op vrije voeten komen en had al meerdere (weekend)verloven gehad. Waarvoor de verdachte in de halfopen inrichting zat, wil het OM niet zeggen.

Uit de verhoren met de man is nog onvoldoende naar voren gekomen wat de ware toedracht is van de hotelmoord, meldt justitie. ,,Het motief voor het doden van zijn vriendin is nog onduidelijk.'' Ook doet het OM meer onderzoek naar de manier waarop de vrouw om het leven is gebracht.

De man was was direct als verdachte in beeld. Een grootschalige speurtocht richtte zich op mogelijke verblijfplaatsen van de man. De verdachte meldde zich uiteindelijk zelf bij een politiebureau in Venlo. De politie vermoedt dat de man merkte dat hij werd gezocht. De politie in Venlo droeg hem over aan de Amsterdamse politie.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.