nieuws

Verzet tegen long-stay hotel

Hotel

De plannen van hotelondernemer Peter Werther om een long-stay hotel te bouwen in Ulvenhout zijn door de direct omwonenden met verzet beantwoord. Werther is al eigenaar van Golden Tulip hotel Mastbosch in Breda. De investering in het nieuwe hotel bedraagt drie miljoen euro.

Verzet tegen long-stay hotel

Als de plannen doorgaan komt het long stay-hotel op de plaats van zaal De Harmonie aan de Dorpstraat in Ulvenhout. Het hotel telt twintig kamers van veertig vierkante meter, inclusief kitchenette, bestemd voor mensen die er minimaal drie maanden in verblijven.

Doelgroep zijn bijvoorbeeld werknemers die door hun werknemers gedetacheerd zijn. Die betalen ongeveer 750 euro per maand voor een kamer, exclusief btw en service. ‘Zeker geen groepen aardbeienplukkers’, stelt Peter Werther een omwonende gerust tijdens een voorlichtingsavond. ‘Een groeimarkt,’ zo betitteld Werther zijn doelgroep in de krant BN de Stem.

Restaurant in het hotel

De voorzijde van het bestaande gebouw De Harmonie blijft staan. Aan de straatzijde komt een restaurant, Canadian style, daarachter een 200 m² grote zaal voor de lokale verenigingen en daarachter komt het in totaal vijf meter hoge hotel, in twee blokken. Op eigen grond is ruimte gereserveerd voor twintig parkeerplaatsen voor de hotelgasten. Volgens Werther voldoet het plan aan de door de gemeente gestelde randvoorwaarden. De sloopvergunning is al binnen.

Overlast hotelgasten

Bewoners vrezen overlast van parkeren, inkijk, gevaar op de Dorpstraat door de in- en uitrit en vrezen de vijf meter hoge muur van het hotel.

Mocht het voor de regio vernieuwende concept aanslaan, dan wil Werther op meer locaties dergelijke hotelaccommodaties openen. De tijdelijke bewoners kunnen gebruik maken van diverse diensten. Zo kunnen ze hun kamers schoon laten maken, kleding wassen en boodschappen laten bezorgen. Deze diensten worden verzorgd vanuit hotel Mastbosch.

Reageer op dit artikel