nieuws

Vuurwerk taboe op meer bungalowparken Landal

Hotel

Landal GreenParks verklaart tijdens de jaarwisseling dit jaar drie parken vuurwerkvrij. Vorig jaar ging het om één park, maar steeds meer mensen – voornamelijk hondenbezitters en gezinnen met kinderen – geven de voorkeur aan een knalvrije oud en nieuw.

Vuurwerk taboe op meer bungalowparken Landal

Drie jaar geleden werd bij wijze van proef Landal Miggelenberg in de bossen bij Hoenderloo vuurwerkvrij verklaard. De belangstelling was meteen al enorm en dat is dit jaar niet anders, meldt commercieel directeur bas Hoogland van Landal.

‘Het loopt storm’

‘Het loopt echt storm qua aanvragen, daarom is gisteren besloten voor een derde park een knalverbod in te voeren’. Opvallend veel hondenbezitters reserveren, maar ook gezinnen met kleine kinderen en mensen die gewoon een spuughekel hebben aan het geknal, gegil en geknetter. De vuurwerkvrije Landalparken zijn behalve Miggelenberg, de Veluwse Hoevegaerde in Putten en Stroombroek in Braamt in de Achterhoek.

Knallende champagnekurken mogen wel

Landal-baas Hoogland benadrukt dat vuurwerk onder geen enkele voorwaarde geaccepteerd wordt. ‘De enige knallen die te horen zullen zijn, zijn afkomstig van champagnekurken. Vuurwerk is er echt niet bij: we trekken de grens bij sterretjes’.

Reageer op dit artikel