nieuws

Wakker Dier: ‘Bijna geen hotelketens meer die foie gras serveren

Hotel

Hotelketen Eden Hotel Group haalt per 1 januari 2011 foie gras van de menukaart. Eden Hotel Group is een van de vele hotelketens in Nederland die gestopt is met het serveren van foie gras. Vorig jaar stopte onder andere NH Hoteles, Bilderberg, Carlton, Mövenpick, Marriott Hotels, WestCord Hotels, Sheraton en Pulitzer. Hiermee zijn er volgens Wakker Dier bijna geen hotelketens meer die foie gras op de kaart zetten.

Wakker Dier: ‘Bijna geen hotelketens meer die foie gras serveren

Directeur Leon Dijkstra van de Eden Hotel Group vindt de productie van de eenden- en ganzenlever te dieronvriendelijk en niet passend bij een maatschappelijk verantwoord beleid. Eerder wees Wakker Dier de hotelketen middels een brief op het dierenleed achter foie gras. Op dit moment voert Wakker Dier op de radio campagne met Jort Kelder om de laatste restaurants en consumenten te overtuigen.

De consumptie van foie gras in Nederland neemt de laatste jaren sterk af, bleek uit onderzoek van Wakker Dier naar de import- en exportcijfers van het CBS dat de stichting deze week bekend maakte. Vanwege het ernstige dierenleed daalt de populariteit steeds verder.

Ook vele winkel- en horecabedrijven lieten in de jaren foie gras links liggen: Bijenkorf, Makro, Lucas Klamer, het restaurant van de Tweede Kamer, Rabobank, PGGM, KLM en vele restaurants. Zelfs koningin Beatrix serveert geen foie gras meer bij staatsbezoeken.

» Beluister hier de spot

Reageer op dit artikel