nieuws

Opnieuw illegale hotels gesloten in Amsterdam

Hotel

De gemeente Amsterdam heeft opnieuw de deuren van een aantal illegale hotels dicht gedaan. Het Parool schrijft dat er eind vorige week acht zijn gesloten in de Vierwindendwarsstraat, omdat bij een onaangekondigde controle bleek dat ze onveilig waren.

Opnieuw illegale hotels gesloten in Amsterdam

De gemeente heeft gisteren acht illegale hotels in de Vierwindendwarsstraat (Prinseneiland) gesloten, aldus Het Parool in een artikel op de website. Bij een onaangekondigde controle bleek dat ze niet veilig waren.

Brandveiligheid

Volgens het artikel ging het om appartementen in vier panden, die allemaal aan toeristen werden verhuurd als shortstay.

Essentiële brandveiligheidsvoorzieningen ontbraken, onder andere een brandmeldinstallatie, brandblussers en noodverlichting.

Shortstay

Shortstay-gebruik is toegestaan als de verhuurder zich houdt aan de voorwaarden van de vergunning. Dat wil zeggen dat de appartementen niet korter dan vijf nachten mogen worden verhuurd en dat per woning maximaal vier gasten mogen verblijven.

Het Parool schrijft dat tijdens de controle bleek dat er in totaal 33 slaapplaatsen waren en dat er 27 toeristen verbleven, maar dat ze er wel korter dan vijf nachten logeerden. Daardoor is in de ogen van de gemeente sprake van een illegaal hotel.

De boete die de eigenaar boven het hoofd hangt, kan oplopen tot €12.000 per woning, aldus het artikel.

Reageer op dit artikel