nieuws

Amstel Hotel in de etalage gezet

Hotel

De stenen van het Amsterdamse Amstel Hotel zijn door de eigenaar uit Qatar te koop aangeboden. De vastgoedeigenaar wil geld zien, schrijft het Parool.

Amstel Hotel in de etalage gezet

Voor de verkoop is hotelmakelaar Jones Lang Lasalle ingeschakeld. Hoeveel het pand aan de Amstel, dat wordt beheerd door een maatschappij op de Britse Maagdeneilanden, moet opbrengen, is niet bekend.

Het vastgoed van het Amstel Hotel is de voorbije jaren regelmatig van eigenaar gewisseld. Het pand aan de Amstel is sinds eind 2011 eigendom van Mayfair Investment Incorporation S.A. van de Qatarese zakenman M. Ghanim Bin Saad al Saad. Hij kocht het hotel van de Libanese zakenman Toufic Aboukhater, die begin 2011 voor €450 miljoen de hotelportefeuille van de Amerikaanse bank Morgan Stanley overnam. De Amerikanen hadden de zeven hotels op hun beurt in 2006 voor 652 miljoen euro overgenomen van hotelgroep IHG.

Exploitatie

Verkoop van het pand heeft geen gevolgen voor de exploitatie. Toen IHG het vastgoed verkocht, werd vastgelegd dat de hotelgroep het hotel ten minste 25 jaar mag blijven exploiteren. ‘Voor onze gasten zal er niets veranderen’, zegt general manager Anita Bos tegen De Telegraaf. Ook zegt ze niet te weten wat de reden is dat het pand nu te koop wordt gezet. Wat de vraagprijs is, is ook onbekend.

Gewilde objecten

Er wordt veel Amsterdams hotelvastgoed verhandeld, het zijn gewilde objecten bij investeerders en beleggers, zo schrijft het Parool. In juni werden de bakstenen van Krasnapolsky via de Franse beheerder Axa voor €157 miljoen verkocht aan twee investeringsmaatschappijen, waarbij werd bedongen dat uitbater NH Hotels het pand ook ten minste 25 jaar mag exploiteren.

In augustus kocht de Britse investeringsmaatschappij Ennismore Capital het Rembrandt Classic Hotel op de Herengracht voor €25 miljoen, om het te verbouwen tot een Hoxton-designhotel. In dezelfde maand ging het voormalige hoofdkantoor van Kas Bank in de Spuistraat voor een onbekend bedrag naar een Israëlische investeerder, die boven het naastgelegen Food Plaza al  aan een hotel bouwt.

Reageer op dit artikel