nieuws

Befaamd The Savoy in Londen heeft het lastig

Hotel

Een van de bekendste hotels van Londen, het vijfsterrenhotel The Savoy, zou in financiële problemen verkeren. Het hotel, waar grootheden als Winston Churchill en Marilyn Monroe regelmatig bivakkeerden, zou volgens een risicoanalyse bij het niet verbeteren van resultaten niet meer kunnen voldoen aan betalingsverplichtingen bij banken.

Befaamd The Savoy in Londen heeft het lastig

Volgens deskundigen moet de oplossing worden gezocht in kostenverlaging. Op die manier kan The Savoy sneller en eenvoudiger aan haar betalingsverplichtingen voldoen.

Het hotel leed in 2012 verlies, terwijl de omzet steeg met 3,5 procent. In april dit jaar werd de schuld nog geherfinancierd. Banken hebben laten weten volledig achter het hotel te staan en geloven in betere resultaten van The Savoy.

The Savoy opende in 1889 haar deuren en is gelegen op een steenworp afstand van de noordelijke oevers van rivier de Theems in Londen. In oktober 2010 werd een dertig maanden durende en £ 230 miljoen durende renovatie afgerond. Het hotel rekent doorgaans minimaal £ 330 per nacht voor een eenvoudige kamer , volgens haar website .

Reageer op dit artikel