nieuws

Hotel-restaurant De Beer Rotterdam sluit deuren

Hotel

Hotel-restaurant De Beer in Rotterdam sluit de deuren. Hoewel de exploitatie van de locatie in Europoort volgens RTV Rijnmond goed draait, wordt het gebouw gesloopt en krijgt de grond van eigenaar Havenbedrijf Rotterdam een andere bestemming.

Hotel-restaurant De Beer Rotterdam sluit deuren

Het bekende hotel-restaurant De Beer aan de Europaweg in de Rotterdamse Europoort sluit op 1 december definitief de deuren, zo schrijft RTV Rijnmond op de website. Het gebouw wordt gesloopt en er komt geen nieuw hotel voor in de plaats.

Industriegebied

Locatie-eigenaar Havenbedrijf Rotterdam laat het pand slopen en gaat de grond een andere bestemming geven. Volgens de onderneming past ‘een dergelijk hotel niet meer in een industriegebied en zijn er genoeg alternatieven in de omgeving voorhanden’.

Exploitatie

Het hotel werd bijna zestig jaar geleden neergezet door de stichting Nautilus als een soort zeemanshuis, zo is te lezen in het artikel. Nautilus wil echter geen hotels meer exploiteren, waardoor het havenbedrijf de grond nu een andere bestemming gaat geven.

Openbare veiling

Vanaf 6 november vindt een openbare veiling plaats van de inventaris door DeltaHoreca Grootkeukentechniek en Troostwijk Auctions. Meer informatie is te vinden via de websites van beide bedrijven.

Reageer op dit artikel