nieuws

Primeur: Eerste watertappunt in Hotel Casa 400

Hotel

Casa 400 in Amsterdam krijgt als eerste hotel in Nederland een watertappunt van Join the Pipe in het hotel. Het watertappunt komt in de lobby van het hotel en biedt gasten en bezoekers de mogelijkheid om hun flesje te vullen met kraanwater.

Primeur: Eerste watertappunt in Hotel Casa 400

Stadsbestuurder Nevin Özütok van Amsterdam verricht op 30 oktober de officiële opening van het watertappunt van Join the Pipe in Hotel Casa 400.

‘Amsterdam heeft prima water. Met zo’n watertappunt voorkomen we zwerfvuil in de buurt en stimuleren we het goede doel. Ik vind het milieu en duurzaamheid belangrijker dan een beetje omzetverlies dat we zouden lijden door het geven van gratis kraanwater’, aldus general manager Hans Vugts van Hotel Casa 400.

Join the Pipe is een social netwerk van kraanwaterdrinkers met een droom; het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen van schoon drinkwater te kunnen voorzien. De organisatie zet met diverse projecten in op het belang van schoon drinkwater en hoopt zo gelden op te halen om met name in arme landen te werken aan de bouw van watertappunten.

Reageer op dit artikel