nieuws

Pulitzer hotel verkocht voor €81,7 miljoen

Hotel

Het vastgoed van hotel Pulitzer aan de Amsterdamse Prinsengracht is voor €81,7 miljoen verkocht aan het Amsterdamse beleggingsfonds Riverland Coöperatief. Dat meldt PropertyNL.

Pulitzer hotel verkocht voor €81,7 miljoen

Het Amsterdamse vijfsterrenhotel met 230 kamers kwam in 2006 in handen van de Amerikaanse beleggingsmaatschappij Blackstone, dat het samen met zeven andere hotels (waaronder Sheraton Amsterdam) voor €650 miljoen kocht van Hospitality Europe. Dat bedrijf had het hotel in 1997 gekocht van Ciga en er €30 miljoen aan renovatie in gestoken.

Riverland Coöperatief, opgericht in juli 2013, heeft de 25 panden van het hotel nu aangekocht voor €57,9 miljoen en de bijbehorende parkeergarage voor €23,8 miljoen. Naar verluidt zouden ook een aantal andere aanpalende panden zijn verkocht waardoor de transactie ruim €100 miljoen zou bedragen.

Top-10

De verkoop van de stenen van het vijfsterrenhotel van Starwood, begeleid door Jones Lang LaSalle, staat in de top-10 vastgoedtransacties dit jaar, meldt vastgoedwebsite Propertynl.com.

Vorige week werd al bekend dat ook het vastgoed van het Amstel Hotel te koop staat.

Hotel Pulitzer won eerder dit jaar de Dutch Hotel Award voor het beste managementteam. De verkoop van het vastgoed heeft vermoedelijk geen gevolgen voor de exploitatie.

Reageer op dit artikel