nieuws

Apollo Hotel Zaltbommel failliet

Hotel

Het Apollo hotel in Zaltbommel is failliet en per direct gesloten. Exploitant European Hotel Management heeft zelf het faillissement aangevraagd vanwege een conflict over de huur met de pandeigenaar. EHM exploiteerde het hotel als Apollo Hotel ‘s-Hertogenbosch-Zaltbommel

Apollo Hotel Zaltbommel failliet

Voor de medewerkers van het 109 kamers tellende hotel die niet in andere vestigingen konden worden geplaatst, is collectief ontslag aangevraagd. In totaal werkten er 35 mensen, hoeveel van hen hun baan verliezen is niet bekend. Bas Tolmeijer van EHM benadrukt dat de situatie in Zaltbommel los staat van de overige exploitaties van de groep.

Het hotelmanagement heeft afgelopen maanden tevergeefs bij de pandeigenaar aangedrongen op een huurverlaging. ‘We zagen geen andere keuze dan de verlieslijdende operatie te staken,’ zegt Bas Tolmeijer van EHM.

Hij vervolgt: ‘De wereldwijde recessie heeft ook hier haar sporen achtergelaten. Waar onze andere hotels een gebalanceerde klantenmix hebben, zijn in Zaltbommel de laatste twee jaar alle belangrijke corporate klanten verhuisd. Het hotel is gelegen op een nagenoeg leeg bedrijventerrein. Ook de ingestorte trainingsmarkt – het hotel heeft 21 grote zalen te vullen – heeft een dramatisch effect op de omzet. Dit, in combinatie met de scheve (vaste) huurverhouding en de forse herinvesteringsbehoefte, heeft geleid tot deze dramatische beslissing.’

Tolmeijer benadrukt dat de situatie in Zaltbommel volkomen los staat van de overige exploitaties van de groep: ‘Onze onderneming is kerngezond. Het afgelopen jaar hebben we winstgevend afgesloten en ook dit jaar lopen we voor op onze begroting. Ons marktaandeel groeit en we beschikken over een gezonde cashflow. Voor ons was 2012 het jaar van verandering. We (her-) openden drie hotels. Dit jaar ligt de focus op consolidatie.’

EHM

European Hotel Management is een Nederlandse onderneming, die onder de naam Apollo Hotels & Resorts een keten van ‘multi branded hotels’ exploiteert. Naast het eigen merk Apollo Hotels & Resorts, exploiteert de groep ook bedrijven onder een andere vlag, zoals het wellnessresort Thermae 2OOO in Valkenburg, het 5-sterren Crowne Plaza Den Haag Promenade en het hoofdstedelijke Wyndham Apollo Hotel Amsterdam. Vorig jaar opende de groep het 446 kamers tellende Ramada Apollo Amsterdam Centre.

Reageer op dit artikel