nieuws

173.000 extra hotelbedden voor Brazilië

Hotel

In Brazilië worden vanwege het WK Voetbal komende zomer 173.000 extra hotelbedden geregeld. Momenteel beschikt Brazilië over zo’n 10.000 hotels, gezamenlijk goed voor 460.000 hotelbedden.

173.000 extra hotelbedden voor Brazilië

Met nog een half jaar te gaan worden er tal van nieuwe hotels gebouwd en bestaande hotels gerenoveerd. Doel is om in de zomer van 2014 173.000 extra hotelbedden te hebben gerealiseerd bij de start van het WK Voetbal.

Volgens de wereldvoetbalbond FIFA zijn zelfs 234.000 extra hotelbedden nodig om alle toeschouwers, officials en spelers gedurende het grootste voetbaltoernooi ter wereld te kunnen herbergen.

Om de prijzen voor hotelkamers in de hand te houden, werkt de Braziliaanse overheid nauw samen met het Nationaal Verkeerbureau van Brazilië en de hotelsector. Het is niet ongebruikelijk dat bij grote sportevenementen als de Olympische Spelen en het WK Voetbal hotelprijzen fors omhoog gaan.

Reageer op dit artikel