nieuws

Andaz Amsterdam: vuilnis via de gracht de stad uit

Hotel

Geen grote vrachtwagens meer voor de deur bij het Andaz Hotel in Amsterdam aan de Prinsengracht maar boten die de vuilnis meenemen. Een elektrisch aangedreven schip komt voortaan het afval van het hotel ophalen.

Andaz Amsterdam: vuilnis via de gracht de stad uit

Het afval van het Andaz Hotel in Amsterdam wordt voortaan niet meer per vrachtwagen afgevoerd door de binnenstad van Amsterdam, maar via een elektrisch aangedreven schip. In een afval comprimerende container.

De vuilnis verdwijnt niet op de vuilnisbelt, maar wordt verwerkt tot energiekorrels die gaan dienen om elektriciteit op te wekken. Deze korrels vervangen fossiele brandstoffen.

Andaz voert per week 2500 kilo grof vuil af, 600 kilo papier, aangevuld met AGF. Het vijfsterrenhotel wil haar Co2 ‘footprint’ zoveel mogelijk beperken en er wordt door het hotel hard gewerkt om alle mogelijkheden praktisch te implementeren in de dagelijkse gang van zaken. Het hotel kreeg recent de Green Globe certificering.

Het hotel werkt bij dit project samen met ICOVA en Mokum Maritiem.

Reageer op dit artikel