nieuws

Interieur SS Rotterdam op Google Street View

Hotel

Het ss Rotterdam opent haar deuren nu ook digitaal. Woensdag 18 juni lanceert het ss Rotterdam haar opname op Google Street View. Via Street View zijn vanaf nu de belangrijkste plekken aan boord van het ss Rotterdam te bekijken vanachter de computer.

Interieur SS Rotterdam op Google Street View

Door Google Street View is het nu onder andere mogelijk om in het stuurhuis te lopen en zelf achter het stuur te staan. Vrijwel het gehele schip inclusief de machinekamer, alle zalen en restaurants van het hotel van WestCord Hotels zijn digitaal te bekijken. De kade waaraan het schip ligt is eveneens geheel in beeld gebracht.

De opnames zijn eind januari  aan boord van het ss Rotterdam op de 13 dekken en op de kade gemaakt. Het project is bij Google geïnitieerd door Ronen Mendelovitz, toentertijd werkzaam bij Google. Na een bezoek aan het schip was hij onder de indruk van haar historische karakter.

Trolley camera

Het project past uitstekend in het Street View programma van Google waarin musea, historische en belangrijke gebouwen te zien zijn, zoals het Torentje van de minister-president en het Rijksmuseum. Google filmde de verschillende ruimtes aan boord van het ss Rotterdam met een trolley camera die 360 graden beelden heeft gemaakt.

Het ss Rotterdam is niet het eerste hotel dat op Street View staat. In januari 2013 was Hotel Amsterdam één van de eerste Nederlandse hotels die via Google vanbinnen te bekijken is. En begin dit jaar maakte Best Western bijvoorbeeld al bekend alle 2200 hotels in de VS met de 360 graden-camera te doorlopen. Ook Carlson heeft de interieurs van zo’n 100 hotels in Amerika en Canada laten fotograferen door Google.

Reageer op dit artikel