nieuws

InnovatieNetwerk ontwikkelt ‘gestapeld parkhotel

Hotel

Amsterdam krijgt er mogelijk weer een bijzonder hotel bij. Aan de A9 is ruimte gereserveerd voor GreenNest: een hotel met zes verschillende biotopen, waarin de gast kan overnachten in de natuur. Er worden een exploitant en investeerder gezocht.

InnovatieNetwerk ontwikkelt ‘gestapeld parkhotel

GreenNest is een bijzonder groen hotel gecombineerd met een tuinbouwexperience. Het hotel heeft in het eerste ontwerp 208 kamers van 24 vierkante meter, congresfaciliteiten, winkels en een parkeergarage.

Initiatiefnemer is InnovatieNetwerk, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Zij heeft de private stichtingen voor innovatie in de glastuinbouw (SIGN) en de gastvrijheidssector (STIRR) benaderd om mee te denken in het project. Nu wordt gezocht naar exploitanten en investeerders die het hotel willen ontwikkelen.

Bamboebos

Het hotel krijgt zes verdiepingen, waarbij elke verdieping is ingericht als een soort kas met het biotoop van een bepaald werelddeel. Dat kan een Chinese theetuin met bamboebos zijn, een Afrikaanse savanne of de Costa Ricaanse jungle. Het onderste biotoop heeft een temperatuur van 18 graden, dat loopt op tot 24 graden voor het bovenste biotoop. Bovenop komt een Scandinavisch bos.

De biotopen vormen niet alleen een siertuin met natuur, maar bieden ook beleving. In de Aziëbiotoop kunnen gasten bijvoorbeeld aan de slag in de bamboewerkplaats om een bamboebeker te zagen, of hun eigen thee mengen in de theebar.

Hangende lodges

Elke verdieping is tien meter hoog om vegetatie de ruimte te geven. De kamers komen als lodges bovenin elke biotoop te hangen. De kamers worden identiek van vorm zodat ze in serie geproduceerd kunnen worden, de inrichting is aan de exploitant. In het Scandinavische bos komen Noorse hutjes.

De gemeente Amsterdam is enthousiast en heeft een locatie aan de A9 naast de IKEA en CISCO gereserveerd voor dit concept. Het past bij de wens van de gemeente bijzondere hotels te realiseren. Daarnaast wordt het een tentoonstelling van de mogelijkheden die de wereldwijd geroemde Nederlandse tuinbouw te bieden heeft.

Toekomstige exploitant

De toekomstige exploitant kan meedenken over de definitieve invulling. Onderdeel van het concept is de tuinbouwexperience en de grootste biologische supermarkt van Nederland.

Bekijk hier meer informatie, neem contact op met Hans Hillebrand van InnovatieNetwerk of download hieronder het markconsultatiedocument.

Reageer op dit artikel