nieuws

Oud-Postillionman Villanueva stort zich op vergadermarkt

Hotel

Volgens Ronny Villanueva dreigt het in de hotellerie met het boeken van vergaderruimtes en werkplekken dezelfde kant uit te gaan als bij kamers: dat grote online giganten de controle overnemen. Met zijn bedrijf LetShare wil hij dat voorkomen.

Oud-Postillionman Villanueva stort zich op vergadermarkt

Villanueva was tot 1 oktober director of operations bij Postillion, en heeft ruime ervaring in de hotellerie. Daar zag hij de controle over kamerboekingen verschuiven van de hotels naar de OTA’s.

Hij wil voorkomen dat de markt voor werk- en vergaderruimte eenzelfde lot beschoren is, zegt hij in een interview met KenniscentrumHoreca. Met LetShare wil hij ondernemers een nieuw reserveringsysteem bieden waar ze snel en eenvoudig kunnen verhuren, zowel on- als offline.

80 procent

Hij hoort vaak dat een eenvoudig boekingssysteem voor meetings niet in kan spelen op specifieke wensen en behoeften. ‘Dat is op zich niet onterecht. Maar 80 procent van de boekingen valt binnen een vast stramien: een overleg met lunch. Daar richten wij ons op.’

‘Voor meer specifieke reserveringen kunnen mensen gewoon bellen. Dat zorgt ervoor dat de overige tachtig procent snel en efficiënt kan boeken.’

Vooraf betalen

Boekingen kunnen met een paar muisklikken gebeuren, en gasten dienen vooraf te betalen. ‘Dat is een fijne bijkomstigheid voor bedrijven die soms met wanbetaling of no-shows te maken hebben. Beide partijen krijgen direct een overzichtelijke factuur met daarin exact de diensten die zijn vastgelegd. Geen verrassingen in kosten achteraf.’

Volgens Villanueva is LetShare vooral geschikt voor kleinere horecabedrijven. ‘Een groot hotel heeft vaak wel iemand om de telefoon aan te nemen en een zaal te boeken. Kleine restaurants en cafés die ook een zaaltje hebben, hebben dat niet. Ik zie steeds vaker zulke bedrijven in de markt. Zij hebben vaak geen professionele back office en ook niet altijd de tijd om telefonisch door alle vragen heen te lopen met een boeker.’

Reageer op dit artikel