nieuws

Pop-up concept Gustafson van start

Hotel

Na een extreem korte aanlooptijd van slechts drie weken heeft pop-up concept Gustafson haar deuren geopend op het terrein van de Amsterdamse Westergasfabriek.

Pop-up concept Gustafson van start

Gustafson is tijdelijk en heeft zelfs de laatste openingsdag over 12 maanden al aangekondigd. Voor gasten een dynamisch hotel-café-restaurant met een tijdelijk podium voor iedereen met bijzondere ideeën. Voor de initiatiefnemers en partners een zaak om in te kunnen blijven innoveren, inspireren en evolueren.

Drie weken

‘Vanaf de eerste minuut dat we de sleutel van het pand kregen zijn we eigenlijk meteen open gegaan’, aldus Elvira Wilthagen, één van de initiatiefnemers. ‘Na een krappe drie weken is het ons al gelukt om de zaak volledig up-en-running te krijgen en hebben wij deze week onze eerste gasten voor diner ontvangen.’

Grand closure

Gustafson is gevestigd in het oude stadsdeelkantoor Westerpark. Nadat het stadsdeel daar vertrok werd het pand in gebruik genomen door verschillende bedrijven. In de loop van de komende 12 maanden zullen al deze bedrijven vertrekken.

Aansluitend start in het najaar van 2016 de verbouwing tot een hotel dat naar verwachting in 2017 opent. Op 30 september 2016 houdt Gustafson een Grand Closure.

Hotelkamers

Gustafson is zeven dagen per week geopend: ontbijt, koffie, taart, lunchen, borrelen en diner in een informele en steeds veranderend restaurant met cocktailbar. Gustafson biedt plaats aan zo’n 100 gasten en serveert overdag boterhammen en salades en ‘s avonds internationale gerechten.

Hiernaast biedt Gustafson evenementen, lezingen, product lanceringen en collectie introducties van jonge (fashion) designers. Binnenkort kan geslapen worden in de vijf hotelkamers.

Reageer op dit artikel