nieuws

Van der Valk brengt 38 hotels onder bij Havi

Hotel 3717

Hotelketen Van der Valk heeft inkoop, opslag en levering van producten voor 38 van haar hotels en restaurants in Nederland en België ondergebracht bij Havi. Havi ondersteunt bedrijven met inkoop, opslag en levering van food en non-foodproducten.

Van der Valk brengt 38 hotels onder bij Havi

Olav Gribnau, directeur bij Havi, zegt over de samenwerking die half maart van start gegaan is: ‘De belangrijkste reden voor Van der Valk om dit te doen, is dat je bij ons vrij bent in de keuze van je producten. Bij een groothandel ben je gebonden aan het standaardassortiment, terwijl Van der Valk zich daarin nu juist wil onderscheiden.’

Havi en Van der Valk werken al samen sinds 2012. Voor tien restaurants in Nederland en acht in Duitsland verzorgde Havi al de voorraadbeheer, opslag en de distributie. Sinds 13 maart is dit uitgebreid naar bijna vijftig vestigingen in drie landen.

Kwalitaria gaat vanaf juni 2017 ook in zee met Havi. Ketens als KFC, BP, Vapiano en ook McDonald’s werken al samen met Havi.

Van der Valk: zelf afspraken met leveranciers

Gribnau: ‘Van der Valk wil de inkoop van haar producten graag los zien van onze dienstverlening. En dat is precies hoe wij graag samenwerken. Van der Valk maakt zelf eigen afspraken met de leveranciers van hun keuze; wij kopen ze vervolgens conform jouw prijzen en voorwaarden in. Onze dienstverlening voor opslag en distributie berekenen we apart. Zo transparant als het maar kan.’

300 ‘Valk only’ producten

Volgens Gribnau ligt het succes van veel organisaties in een onderscheidende formule. ‘Als ik overal exact dezelfde producten kan eten, enkel in een ander jasje, waarom zou ik dan bij jou komen? Je ziet het bij tankstations: is bij Shell de drop in de aanbieding, dan zie ik een paar kilometer verderop bij Esso dezelfde aanbieding. Daarmee maak je jezelf als formule veel te afhankelijk van wat de groothandel toevallig heeft liggen. Van der Valk heeft dat goed begrepen en kiest daarom voor wel 300 ‘Valk-only’ producten. Een groothandel doet daar vaak moeilijk over.’

>> Meer over Van der Valk op Misset Horeca

Ook Kwalitaria naar Havi

Recent werd bekend dat ook Kwalitaria vanaf juni gebruik gaat maken van de diensten van Havi. Gribnau: ‘Begin dit jaar hebben we een nieuw DC in Barendrecht in gebruik genomen. Juist met het oog op toekomstige groei. Met de komst van KFC, Van der Valk en nu ook Kwalitaria hebben we die groei al in een paar maanden gerealiseerd.’

Havi

Havi ondersteunt bedrijven over de hele wereld met inkoop, opslag en levering van food en non-foodproducten. Alles transparant en met ruimte voor eigen identiteit. Met  vrijheid van keuze in producten en voorwaarden. Havi regelt alles waar de klant geen tijd aan wil of kan besteden, maar wat wel goed geregeld moet zijn. Zo geeft Havi ook trainingen voor optimaal voorraadbeheer, marketing en afvalmanagement.

Reageer op dit artikel