nieuws

Hilton Schiphol: geen sprake van brandgevaar

Hotel 1289

Gasten en personeel van Hilton Amsterdam Airport hebben nooit gevaar gelopen omdat het hotel extra brandgevaarlijk zou zijn. De brandveiligheid was en is gewaarborgd, zegt Schiphol in een reactie op een bericht van NRC.

Hilton Schiphol: geen sprake van brandgevaar

Volgens de krant bestaat de gevel van het anderhalf jaar geleden geopende Hilton-hotel voor een groot deel uit brandgevaarlijke panelen.

‘De berichtgeving is onzorgvuldig, onvolledig en onjuist. Een externe expert bevestigt dat het hotel brandveilig is. Desondanks hebben we aanvullende maatregelen genomen om alle risico’s uit te sluiten’, aldus Schiphol vrijdag. Slechts een onderdeel van de gevel, een composieten dekplaat, is onderworpen aan aanvullende brandveiligheidstesten.

Schiphol heeft ‘grote moeite’ met de vergelijking die de krant maakt met de tragische flatbrand in Londen, waarbij vorige maand zeker 79 mensen om het leven kwamen. De gevel van die flat ‘is totaal onvergelijkbaar. Het Hilton was en is brandveilig.’


Opening

Hilton Schiphol werd dinsdag 9 februari 2016 officieel geopend. Na drie jaar bouwen ontving het op 17 december dat jaar al de eerste gasten. Het kenmerkende kubusvormige gebouw herbergt een 42 meter hoog atrium en 433 kamers.

Ontwerp

Het imposante gebouw is ontwikkeld door en eigendom van Schiphol Real Estate en ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo. Dat kwam tot een kubusvormige gebouw met ruitvormige ramen en indrukwekkend 42-meter hoog atrium met glazen dak.

De Britse interieurontwerpers The Gallery HBA creëerden het concept en het interieur, waar Nederlandse designinvloeden herkenbaar aanwezig zijn in de openbare ruimtes en in de hotelkamers.

De Spaanse kunstenaar Israel Páez maakte een opvallende serie kunstwerken voor het hotel, zoals de verhalende tegelwanden in de open keukens van het restaurant en panelen boven het hoofdeinde van de bedden, geïnspireerd op het Nederlandse landschap.

>Kersvers gm Jolijn Zeeuwen over nieuw Hilton Schiphol

Techniek

Naast een bijzonder gebouw dat in directe verbinding staat met de luchthaventerminal, is Hilton ook trots op de technologische aspecten van het hotel. Online kamerselectie en online check-in behoren tot de standaardmogelijkheden, Hilton HHonors leden kunnen daarnaast gebruikmaken van check-in via de HHonors app. Of gasten ook met hun smartphone hun kamer kunnen openen, iets dat Arandelovic graag in het hotel wil installeren, is nog niet bekend.

Gasten hebben keuze uit acht verschillende kamertypen, inclusief 12 suites met aparte leef- en werkruimte. De 96 Executive kamers liggen op de 9e tot en met 11e verdieping en hebben direct toegang tot de schitterend gelegen Executive Lounge. Kamerprijzen variëren van €249 tot €929 euro voor de Presidential Suite.

Reageer op dit artikel