nieuws

Anna Rollema: hotelmanager Pillows Anna van den Vondel Amsterdam

Hotel 2307

Anna Rollema is half september 2017 gestart als hotelmanager bij boutiquehotel Pillows Anna van den Vondel in Amsterdam. Rollema werkte hiervoor als hotelmanager bij Hotel Le Marianne in Parijs.

Anna Rollema: hotelmanager Pillows Anna van den Vondel Amsterdam

Anna Rollema (1970) heeft ruim 17 jaar ervaring in de hotellerie en vervulde diverse functies als (assistent) hotelmanager bij luxe hotels in onder meer Parijs en Marokko. Ze volgt Stephanie Struis op, die de functie tot nu toe als interimmanager vervulde.

Anna Rollema

Anna Rollema studeerde aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden en aan de Hogeschool in Groningen, waar zij de opleiding Human Resources Management afrondde. Kort daarna vertrok zij naar het buitenland. Sindsdien bekleedde Anna in Frankrijk, Portugal en Marokko verschillende managementfuncties binnen luxe hotels. Na een aantal jaren als assistent hotelmanager in Portugal te hebben gewerkt, keerde zij twee jaar geleden terug naar Parijs om daar de rol van manager te vervullen in Hotel Le Marianne.

Pillows Anna van den Vondel

In januari 2017 opende Pillows Anna van den Vondel haar deuren aan de gelijknamige straat bij het Vondelpark in Amsterdam. Het hotel heeft 31 kamers en is gehuisvest in drie statige buurpanden. Het was voorheen Sandton Hotel De Filosoof.  

Het kookeiland dat naast de entree in the Living staat maakt dat gasten zich gelijk thuisvoelen en graag plaatsnemen voor een uitgeserveerd ontbijt, lunch, borrel of diner.  Al vanaf het begin hanteert Pillows clockless eating: gasten bepalen zelf wanneer zij eten en hebben dan ook 24/7 de keuze uit een volledige maaltijd, kleine gerechten of meerdere (gezonde) tussendoortjes. Daarnaast introduceerde Pillows onlangs table d’hôtes: van maandag tot en met donderdag wordt er door wisselende chef-koks een driegangen diner aan een gemeenschappelijke tafel geserveerd. Pillows is het eerste hotel in Amsterdam dat deze culinaire vorm van ‘eten wat de pot schaft’ aanbiedt aan haar gasten.

Foto’s Pillows Anna van den Vondel Amsterdam

Pillows van IHMG

Pillows Anna van den Vondel in Amsterdam opende begin 2017 als eerste hotel van het nieuwe Pillows-label, onderdeel van International Hotel Management Group (IHMG).  Begin september 2017 maakte het nieuwe Pillows voor het eerst de overstap naar België met de opening van Pillows Grand Hotel Place Rouppe in Brussel. Op 8 september zijn de deuren van dit tweede Pillows hotel in Brussel opengegaan. In november volgt Pillows Grand Hotel Ter Borch in Zwolle met het nieuw ontwikkelde restaurant Coperto Restobar. In 2018 worden hotels met het gelijknamige label in Gent en Deventer geopend waarna in 2019 een Pillows hotel aan de Mauritskade in Amsterdam wordt geopend. IHMG heeft bovendien de ambitie om de komende jaren nieuwe Pillows Hotels te openen op andere locaties in Nederland en in andere Europese landen.

>>> Meer over Pillows op Misset Horeca

>>> Meer hotel-transfers 

 

Reageer op dit artikel