nieuws

Grote brand in Mandarin Oriental Hotel Londen

Hotel 3054

De brandweer in Londen heeft de grote brand die was uitgebroken in het Mandarin Oriental hotel in het centrum van Londen onder controle. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, laat de hoofdstedelijke ambulancedienst weten. Er moesten 36 hotelgasten en 250 medewerkers van het hotel worden geëvacueerd.

Grote brand in Mandarin Oriental Hotel Londen

De brandweer was met twintig brandweerwagens en ongeveer 120 brandweerlieden uitgerukt naar het pas gerenoveerde Mandarin Oriental aan de zuidkant van Hyde Park. De rookpluimen waren tot in de wijde omtrek te zien. Het vuur had zich verspreid door een verticale façade voor planten en begroeiing op verschillende verdiepingen van het hotel, maar was snel geblust.

Bekijk hieronder de beelden van het vuur:

‘Brandweermensen hebben extreem hard gewerkt in buitengewoon warme omstandigheden. Ze zullen de hele nacht aanwezig zijn en als het vuur onder controle is, nemen onderzoekers het over en gaan kijken hoe de brand is ontstaan’, zei een brandweercommandant van Londen.

Dinner by Heston

Het gebouw in Knightsbridge werd in 1889 als exclusieve herenclub gebouwd en werd tien jaar later voor een groot deel door brand verwoest. Het werd in 1902 heropend als het Hyde Park Hotel. Het vijfsterrenhotel heet nu Mandarin Oriental Hyde Park. Het heeft een renovatie ondergaan die ruim 210 miljoen euro heeft gekost en in mei werd afgerond.

In het luxueuze vijfsterrenhotel bevindt zich ook Dinner by Heston. Het tweesterrenrestaurant werd in 2012 geopend door de Britse sterrenchef Heston Blumentahl. Zijn rechterhand Ashley Palmer-Watts wist er in een paar jaar tijd twee Michelinsterren te verdienen. In het najaar van 2017 was Misset Horeca er nog voor een interview met de gelauwerde chef.

Reageer op dit artikel