nieuws

Hilton Rotterdam doneert aan Thuis op Straat

Hotel 2548

In het kader van Travel with Purpose heeft Hilton Rotterdam een donatie gedaan aan stichting Thuis op Straat Rotterdam. De cheque van €3.500 werd overhandigd door general manager Karin van den Berg aan Peter Steenbergen en Patricia van Veen van Thuis op Straat Rotterdam.

Hilton Rotterdam doneert aan Thuis op Straat
De cheque wordt overhandigd door general manager Karin van den Berg en leden van het Blue Energy team van Hilton Rotterdam aan Peter Steenbergen en Patricia van Veen van Thuis op Straat Rotterdam.

‘Hilton heeft wereldwijd het programma Travel with Purpose opgezet waarvan één van de doelen is, het creëren van kansen voor jonge mensen en daarbij is het verbeteren van de economische situatie van belang. De stichting Thuis op Straat, gevestigd hier in Rotterdam, zet zich daar voor in, en daarom hebben wij er voor gekozen om een donatie te doen aan deze stichting’, zegt Karin van den Berg, general manager van Hilton Rotterdam. ‘De medewerkers van Hilton Rotterdam hebben het geldbedrag ook opgehaald in het kader van Hilton in the community met de verkoop van de Hilton-badeendjes. Deze Ducks for Change kunnen gekocht worden door hotelgasten en de opbrengst gaat voor de helft naar de DM Thomas Foundation for Young People en voor de helft naar een eigen gekozen goed doel van het hotel, in ons geval Thuis op Straat. Daarnaast heeft het team een speciaal evenement georganiseerd genaamd ChariTea, waarbij onze medewerkers cake en taart zelf hebben gebakken en vervolgens verkocht.’

Thuis op Straat

Stichting Thuis op Straat (TOS) is een organisatie die zich inzet voor een prettig en veilig leef-en speelklimaat in de wijken van Rotterdam. De organisatie zet zich in voor het kansrijk, veilig en gezond opgroeien van kinderen, tieners en jongeren. Thuis op Straat Rotterdam zal de donatie van Hilton Rotterdam voor verschillende projecten gaan inzetten. Zo zal €1.500 worden gebruikt voor het Kinderrechtenfestival dat op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, in samenwerking met UNICEF wordt georganiseerd. Ook zal er €1.000 worden gebruikt voor de financiering van een ander project van Thuis op Straat, Tienermoeders. Voor dit project zullen er tijdens de zomervakantie verschillende uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd. Met de overige €1.000 zal ten slotte sportmaterialen worden gefinancieerd voor het nieuwste project van Thuis op Straat ‘Headis’ (een nieuwe urbansport die erg ‘in’ is – op een tafeltennistafel in de buitenruimte de bal met je hoofd overspelen en punten scoren). Met dit prachtige initiatief krijgen jeugdigen op een andere manier beweging.

Reageer op dit artikel