nieuws

Van der Valk Eindhoven wil fors uitbreiden

Hotel 1808

Hotel Van der Valk Eindhoven gaat op korte termijn van start met de uitvoering van ‘Hotel Eindhoven 2022’. De eerste fase van dit plan, dat deze zomer van start zal gaan, is de renovatie van de gevels en 180 van de bestaande hotelkamers. Daarnaast heeft het hotel de plannen ingediend om een tweede hoteltoren te bouwen.

Van der Valk Eindhoven wil fors uitbreiden

Mede door de gunstige ligging van het Van der Valk Eindhoven, direct aan de A2/A67, heeft het zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke ontmoetingsplek, zowel zakelijk als privé. De forse uitbreiding zal het hotel uiteindelijk 100 extra hotelkamers opleveren. Naar verwachting worden de eerste gerenoveerde kamers na de zomer opgeleverd.

Samen met de Eindhovense architect Kasper van Dun is het plan ‘Hotel Eindhoven 2022’ opgesteld. De verbouwing van het bestaande gebouw moet voor een meer eenduidige uitstraling zorgen. Naast de zakelijke doelgroep wil het hotel ook aansluiting (blijven) vinden met de (sport)toerist. Dit wordt gerealiseerd door het verbeteren en verbreden van de faciliteiten in en rondom het hotel. Zo worden o.a. de sportfaciliteiten, het zwembad en het wellness center vernieuwd en uitgebreid.

Tweede hoteltoren

Een belangrijk onderdeel van het plan van Van der Valk Eindhoven is de realisatie van een tweede toren met 100 hotelkamers. Op de begane grond wordt een nieuwe, riante hotellobby gerealiseerd. Op de eerste verdieping wordt een auditorium gemaakt, dat ruimte biedt aan 150 personen en aansluit op de rooftop lunchroom. Tot slot is er op 50 meter hoogte is een ballroom gepland.

Van der Valk EindhovenDe plannen worden gefaseerd uitgevoerd en de eerste gerenoveerde hotelkamers worden naar verwachting eind van deze zomer opgeleverd. Na uitvoering van het plan, zal Van der Valk Eindhoven uiteindelijk bestaan uit 360 hotelkamers, 27 multifunctionele zalen en drie restaurants. Daarnaast beschikt het hotel over een mini supermarkt, hotelbar, sportcentrum (inclusief zwembad/fitness/wellness), casino, beautysalon en een Hopperpoint-fietsverhuur.

Duurzaamheid

Hotel Eindhoven besteedt veel aandacht aan duurzaamheid. Zo is er onlangs al ruim 1200 vierkantemeter aan zonnepanelen op het dak geplaatst en door toepassing van moderne energie- en wateroplossingen, alsmede zonwerende en beter isolerende beglazing gaan de nieuwe hotelkamers veel minder energie verbruiken.

Reageer op dit artikel