nieuws

Eerste Van der Valk hotel binnen ring Amsterdam opent boekingskanalen

Hotel 2172

Hotel Van der Valk Amsterdam-Amstel – het allereerste Van der Valk hotel binnen de ring van Amsterdam – heeft haar boekingskanalen geopend. In oktober 2018 slapen de eerste gasten in het hotel met 206 kamers.

Eerste Van der Valk hotel  binnen ring Amsterdam opent boekingskanalen

Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel is het allereerste Van der Valk hotel binnen de ring van Amsterdam. Het hotel heeft 206 kamers, een uitgebreide wellness ‘De Tropen’ met een buitenzwembad en diverse restaurants. Er zijn elf vergaderzalen voor de zakelijke markt; alle zalen zijn vernoemd naar bekende locaties in Amsterdam, zoals De Dam, Vondelpark en Albert Cuyp.

Het is een vier sterren plus hotel met de wellness op de derde verdieping. Met naast het buitenzwembad ook een infrarood sauna, Turks stoombad, fitness en Finse sauna. Het gebouw heeft de vorm van een ‘L’ en een toren van zo’n zestig meter hoog.

Het hotel is van de tak Luiten – Van der Valk. De directie van deze tak wordt gevormd door de neven Rick Polman en Jan Broeks. Ze hebben niet alleen hotels in Nederland, maar ook in België (Brussel, Brugge en Antwerpen), Duitsland en Zuid-Frankrijk. van der valk hotel amsterdam

Het nieuwe Van der Valk Hotel in Amsterdam zal gerund worden door Thymen en Lucie Simons-Luiten, vierde generatie familie Van der Valk. Zij werken al jaren met plezier voor het familiebedrijf en zijn sinds 2008 verantwoordelijk voor het Duitse Van der Valk Hotel Melle-Osnabrück.

Bar Moqum

Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in Buffet ’t IJ en dineren kan bij Restaurant Amstelle. Gasten kunnen bij Bar Moqum een drankje doen, koffie met gebak nuttigen of een cocktail bestellen.

Restaurant Amstelle heeft een internationale keuken met soms een Amsterdamse knipoog. Bar Moqum serveert eenvoudige gerechten zoals een curry, burger of salade.

Buffetrestaurant ’t IJ is naast ontbijtrestaurant ook de heel dag door geopend voor lunch of diner. ’s Avonds is hier Live-Cooking in buffetvorm met onder meer pizza’s uit de eigen oven.

Het hotel bevindt zich aan de Joan Muyskenweg en ligt vlakbij de afslag van de Ring A10 bij knooppunt Amstel. Aan dezelfde weg bevindt zich ook een Mercure hotel. Metrostation Amstedam Overamstel zit om de hoek. Gasten die een openingsaanbieding boeken krijgen tien procent korting op de arrangementsprijs.

Wellness De Tropen

Op de derde verdieping van het hotel bevindt zich de wellness. De Tropen is ruim opgezet met een totale oppervlakte van meer dan 210 vierkante meter.

De wellness beschikt over een traditionele sauna, infrarood sauna, stoombad, rhassoulruimte (Arabisch kleiritueel), voetenbaden en een “experience shower”. Sporten kan in de fitnessruimte en op zaterdag en zondag kunt u hier terecht voor een ontspannende yoga-sessie. Ook is er een buitenzwembad met jetstreams.

De eerst paal van het hotel werd geslagen in april 2016. Destijds waren de verwachtingen dat het hotel eind 2017 haar deuren zou openen.

Reageer op dit artikel