nieuws

Hotel Arnhem Centraal gesloten na miljoenenfraude

Hotel 647

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft de vergunning voor de exploitatie van Hotel Arnhem Centraal ingetrokken. Hij deed dat omdat de eigenaar van het hotel is veroordeeld voor verduistering van 19,5 miljoen euro van de Belastingdienst. Het hotel is nu gesloten, aldus de gemeente.

Hotel Arnhem Centraal gesloten na miljoenenfraude

Volgens Marcouch zijn belastingontduiking en verduistering van belastinggeld ‘ernstige ondermijnende criminele activiteiten. Ze zijn een directe bedreiging voor de openbare orde.’ Marcouch verwijt de eigenaar van Hotel Arnhem Centraal ‘slecht levensgedrag’. De man mag daarom niet langer over een vergunning beschikken.

‘Horecaondernemers die worden veroordeeld voor zulke ernstige vergrijpen horen niet in de horecabranche thuis’, vindt Marcouch. ‘Belastingontduiking en verduistering van belastinggeld zijn ernstige ondermijnende criminele activiteiten. Ze zijn een directe bedreiging voor de openbare orde. Horeca-ondernemers die worden veroordeeld voor zulke ernstige vergrijpen horen niet in de horecabranche thuis.’ Over de verduistering lopen nog verschillende rechtszaken.

Belastinggeld naar Turkije

De eigenaar van Hotel Arnhem Centraal, woonachtig in Duiven, werd eerder dit jaar veroordeeld tot 46 maanden cel, schrijft Omroep Gelderland. Hij sluisde 19,5 miljoen euro onterecht teruggekregen belastinggeld door naar Turkse rekeningen. Bij de fraude was een medewerker van de Belastingdienst betrokken die eveneens in Duiven woont.

Reageer op dit artikel