Eerste NH Collection hotel Antwerpen opent zomer 2019

Eerste NH Collection hotel Antwerpen opent zomer 2019

Na Brussel met twee NH Collection Hotels krijgt ook Antwerpen een hotel van dit merk in de stad. Het wordt de derde in België en de eerste in een grote Vlaamse stad. Het hotel - NH Collection Antwerp Centre - opent in juli van dit jaar haar deuren en telt 186 kamers.

In Nederland zijn vier NH Collection hotels, drie in Amsterdam (Barbizon, Doelen en Krasnaspolsky) en een in Eindhoven. De vijfde opent binnenkort (mei 2019) in Amsterdam en heet Flower Market.

Maarten Markus, Managing Director Northern Europe bij NH Hotel Group laat weten het merk NH Collection groeit. ‘Ons premium merk NH Collection groeit. Na Brussel krijgt nu ook Antwerpen een NH Collection hotel. De derde in België en de eerste in de grootste stad van Vlaanderen. Eindelijk, want Antwerpen behoort wat betreft het aantal overnachtingen en aankomsten tot de top drie van bestemmingen in België en trekt zowel verblijfs- als zakelijk toerisme aan.’

NH Collection hotel Antwerpen

Uitbreiding van het NH Collection merk

De opening van NH Collection Antwerp Centre, met 186 kamers, verdeeld over 8 verdiepingen, staat gepland voor juli 2019. Het viersterrenhotel behoort tot het premium merk NH Collection van NH Hotel Group, een merk met hotels in wereldsteden, zoals Buenos Aires, Madrid, Amsterdam en Berlijn.

Antwerpen heeft de laatste jaren een flinke toeristische groei meegemaakt en is zich steeds meer gaan focussen op de luxe reiziger. Daarnaast speelt het hotel in op de vele internationale congressen die plaatsvinden in FMCCA (Flanders Meeting and Convention Centre Antwerp).

75 NH Collection Hotels

Er zijn op dit moment 75 NH Collection hotels wereldwijd, waarvan twee in Brussel. Onlangs heeft NH Collection Valencia Colón haar deuren geopend en later dit jaar staan de openingen van NH Collection Amsterdam Flower Market en NH Collection München Bavaria gepland.

Het nieuwe NH hotel heeft hoge raampartijen die gasten goed zicht bieden op het centraal station en de binnenplaats. NH noemt dit zelf het groene hart van het hotel.

NH Collection hotel antwerpen

‘Deze “urban jungle” zorgt voor een intieme sfeer waar de gasten zich direct comfortabel en geïnspireerd zullen voelen. Het is een geschikte locatie voor een moment van rust na een drukke werk- of reisdag.’ NH Collection Antwerp Centre is centraal gelegen tegenover het centraal station, dichtbij Antwerpen Zoo, de FMCCA en bovendien goed bereikbaar met de auto.