nieuws

Oranje Hotel Leeuwarden viert 140-jarig bestaan

Hotel 474

Oranje Hotel Leeuwarden viert 140-jarig bestaan

Oranje Hotel in Leeuwarden bestaat dit jaar 140 jaar. Wat in 1879 startte als eenvoudig logement is uitgegroeid tot stijlvol viersterrenhotel met persoonlijke service en moderne faciliteiten. Het hotel viert haar jubileum met een jaar vol speciale arrangementen, de aftrap van het feestjaar was deze week.

Oranje Hotel, tegenwoordig onderdeel van Eden Hotels, viert haar jubileum groots met een jaar vol speciale arrangementen. Deze week werd het startsein gegeven met het uitkomen van jubileumkrant Oranje Hotel Courant, een feestelijk document vol grappige weetjes en historische feiten. Over de Elfstedentocht, die in de Oranje Brasserie in het leven werd geroepen en hoe het Oranje Hotel de grandeur kreeg die het tot op de dag van vandaag behouden heeft.

Bekende plek

Oranje Hotel Leeuwarden is een historisch 4-sterrenhotel met 78 kamers in het hartje van de stad. Dankzij de centrale locatie, tegenover het station en vroeger naast de veemarkt, is het altijd een bekende plek geweest om zaken te doen.

Het hotel mag dan 140 jaar oud zijn, de faciliteiten zijn modern en de kamers van alle gemakken voorzien – van kwaliteitsbedden tot Nespresso machines en een gratis te gebruiken yogamatje. In restaurant Brasserie Oranje worden regelmatige wisselende gerechten geserveerd, de dinerkaart staat vol klassiekers met Friese invloeden op basis van lokale producten van kleine leveranciers uit de buurt.

Reuring, rust en gastvrijheid

Sjoukje Witkop, general manager van Oranje Hotel Leeuwarden, is trots op haar jarige hotel: ‘De geschiedenis van het hotel gaat een indrukwekkende 140 jaar terug en persoonlijk heb ik daar veertig jaar bewust van meegemaakt. Ik kwam hier vroeger als klein meisje vaak wat drinken of eten met mijn Mem en Beppe, mijn moeder en mijn oma. Dat voelde speciaal, maar ook vertrouwd. Die typisch Friese gastvrijheid zie en voel je nog steeds overal in het hotel, waardoor iedereen zich hier welkom voelt. Het is een plek waar je thuiskomt, elke keer als je over de drempel stapt – ook als dat voor de eerste keer is. Er is in de afgelopen 140 jaar natuurlijk ontzettend veel gebeurd, maar het Oranje Hotel is en blijft een iconische plek vol reuring, rust en gastvrijheid. Dat vieren we samen, met onze medewerkers, onze relaties en onze gasten.’

Over Eden Hotels

Eden Hotels is een Nederlands familiebedrijf dat sinds 1947 hotels uitbaat. Op dit moment bestaat de groep uit dertien stadshotels: American Hotel Amsterdam, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden en het Savoy Hotel Rotterdam. Het Theatre District Hotel heropent eind april 2019 haar deuren, compleet gerenoveerd en met een nieuwe naam: The ED Amsterdam.

Reageer op dit artikel