Bas Hoebink wil hotel met 50 kamers in oude Honig fabriek Nijmegen

Bas Hoebink wil hotel met 50 kamers in oude Honig fabriek Nijmegen

Bas Hoebink, eigenaar van Hoofdkwartier Horeca in Nijmegen waar Dutch Cuisne-restaurant De Frima, De Meesterproef en The Black Fox onder vallen, wil bij restaurant Meesterproef een hotel realiseren met 50 kamers. Meesterproef bevindt zich in de oude Honig fabriek in Nijmegen.

Naast het hotel willen de ondernemers die nu op het Honing-complex zitten ook graag een foodmarkt met lokale producten. De gemeente Nijmegen heeft recent besloten dat een deel van het Honig-terrein behouden mag blijven.

Op het terrein zit ook Oersoep – brouwerij en hun brouwerscafé Stoom - en een koffiebar First Things First.

Plannen horeca en gemeente Nijmegen

Inmiddels hebben de ondernemers een oriënterend gesprek gehad met de ontwikkelaars van Waalfront, de nieuwe wijk aan de Waal waar de Honig een onderdeel van is. Ze vinden dat ze als huurders recht van spreken hebben. Zo schrijft de Gelderlander. De gemeente wil graag woningen bouwen op het terrein.

‘Wij hebben deze plek gemaakt zoals-ie nu is’, zegt Bas Hoebink. ‘We vinden dat het Honigcomplex een ontmoetingsplek moet zijn voor de buurt waar ook een kapper, bloemist en huisarts zich kunnen vestigen. Waar ruimte is voor een overdekte markthal met appels uit de Betuwe en andere lokale producten. Het Honig-terrein moet een plek zijn voor Nijmegenaren waar evenementen plaatsvinden zoals een kunstmarkt en een openluchtbioscoop, activiteiten die niet bijten met de binnenstad. Maar het moet ook een plek zijn voor toeristen en voor de zakelijke gast.’

De uitbreiding van zijn horecabedrijf met hotel met vijftig kamers past daar ook in. Daarvoor is in beeld de silo van de Honig, de kenmerkende toren die de gemeente Nijmegen graag wil ook wil behouden. ‘Het is een unieke plek met uitzicht op de Waal. Op de hotelmarkt is nog wel ruimte.’

Hotelaanbod Nijmegen

In Nijmegen kent al de volgende hotels: Apollo Hotel, Bastion, Manna, Blue, een Mercure Hotel en in het nabijgelegen Lent zit een Van der Valk. Ook zit in de stad het Amrathhotel Belvoir plus een reeks kleinere hotels en B&B’s met twee tot drie sterren.